hoofdgerecht/ makkelijk/ pasta

Pasta rode pesto met gegrilde paprika en spinazie

Ik zit nog in m’n real food challenge (twee weken lang geen bewerkt voedsel eten) en omdat de oudste pasta pesto koos als avondeten, maakte ik vanavond een keer rode pesto zelf. Er hoeft geen parmezaan in en heeft een diepe, diepe tomaatsmaak wat heerlijk is. Het enige wat uit een potje komt is zongedroogde tomaatjes, en daarbij vergeleek ik de ingredientenlijsten en kocht ik degene met de minste toevoegingen. Samen met gegrilde paprika en een restje spinazie uit de koelkast een heerlijke avondmaaltijd. Niet heel rijk aan eiwit dus als je vegan eet zorg dat je vandaag je eiwitten ergens anders uit haalt.

Pasta rode pesto met gegrilde paprika en spinazie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 4 puntpaprika's
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • snuf zout en peper
  • 4 el pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • een scheut lekkere olijfolie
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes (ik gebruikte halfgedroogde, die zijn zachter)
  • een handje verse basilicum
  • 150 gr pasta
  • 1 zakje babyleaves spinazie

Instructions

1

Snijd de puntpaprika's in de lengte door en ontzaad ze. Leg ze haaks op je ovenrooster (anders vallen ze ertussen als ze gegrild en zacht zijn). Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en giet over met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.

2

Doe in de oven en zet op 240 graden. Je mag voorverwarmen maar ik doe dat niet, eigenlijk hebben alleen brood en gebak een knetterhete oven nodig, gegrillde groenten kunnen gewoon met de oven mee opwarmen. Laat ongeveer 25 minuten grillen.

3

Maak ondertussen de pesto door de pijnboompitjes te roosteren. Blijf erbij, ze zijn zwart als je 3x met je ogen knippert, en dat wil je niet.

4

Doe in de keukenmachine (of een kom waar je met de staafmixer goed bij kan) de zongedroogde tomaatjes, knoflook, basilicum en 2/3 van je geroosterde pijnboompitjes en maal vast even voor.

5

Als de paprika klaar is doe je de helft in de keukenmachine en de andere helft hou je apart voor door de pasta. Doe ook nog een scheut olijfolie erbij en een snuf zout (ik gebruikte gerookt maldonzout, lekker!) en laat draaien tot je een zachte, gladde massa hebt.

6

Kook vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Als het klaar is, bewaar als je het afgiet een glaasje kookvocht.

7

Bak ondertussen in een ruime koekenpan de spinazie met een klein beetje olijfolie, als het geslonken is gooi je de tomaten uit de ovenschaal erbij incl vocht wat zich in de schaal heeft verzameld. Snijd de overgebleven gegrilde paprika klein en voeg ook toe, samen met de helft van de pesto.

8

Doe de pasta erbij in de koekenpan en schep goed om. Doe een klein beetje van het kookvocht erbij zodat het lekker smeuïg wordt en proef. Als het nog wat meer smaak kan gebruiken doe lekker meer van de pesto erbij. Ik houd van die diepe tomatensmaak.

9

Als je tevreden bent verdeel over je borden en bestrooi met de 1/3 pijnboompitjes die je apart had gehouden.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply